expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 12 януари 2011 г.

Китайци гледат зеленчуци у нас!

Българо-китайско дружество у нас в ямболското село Маломир започва производство на зеленчуци. 230 декара са под аренда за срок от 30 години и други 250 декара са взети под наем.
За място на офисите си дружеството е купило бившата сграда на селската здравна служба. Заместник кметът на община Тунджа уверява, че още тази година се възнамерява намеренията на китайците да се осъществят. А те имат намерение да произвеждат зеленчуци- домати,пипер,...в складова база на площ 800 кв. метра ше развиват гъбопроизводство. Очакват се още това лято в село Маломир да дойдат и китайски специалисти, като техния брой ще се увеличава в следващите години.....
Китайските "нашественици" заляха пазара ни с евтина стока, лесно разпадаща се или почти неизползваема, китайски лекарства, дрехи, обувки,... дори мартениците ни започнаха да правят, а сега и единствената ниша на селския ни поминък - зеленчукопроизводството и то в дългосрочен план. Като искаме пазарна икономика, ето имаме я.....Нашите дребни селскостапански производители, отново ще засяват на сляпо, без договори, без сигурност за реалиция, какво да се прави, надеждата крепи човека.