Зелето отново стигна минималните си стойности 0,12-0,15; карфиола малко се вдигна 0,45. Останалите зеленчуци са: Домати оранжерийни 1,10-1,20; дълга краставица 1,10; тимурки 0,80; патладжан 0,30; зелени домати 0,45; праз 0,18; моркови 0,60; камби 0,90; капия 0,60; тиквички 0,70; грозде/булгар/ 0,70;ряпа 0,50; алабаш 0,50; кромид 0,50; червен кромид 0,70; дюли 0,80; круши 0,80;ябълки 0,60-0,80
коментари, безплатни обяви и полезна информация за търговци и производители на плодове и зеленчуци.
събота, 15 октомври 2011 г.
петък, 14 октомври 2011 г.
Пустеещите земи ще се разпределят административно!
Земеделските земи, които не се обработват, ще се разпределят административно на различни ползватели. Така реши парламентът. Бе прието земеделските земи, за които няма сключени договори и за които собствениците не са подали декларации за формата на стопанисване да бъдат разпределени между ползватели.
Хората придобили собственост върху други сгради и съоръжения на закрити селскостопански организации, вече няма да заплащат наем за ползването на застроените и прилежащи площи, предвиждат още приетите на първо четене промени в Закона за собсвеността на земеделските земи.
Десислава Танева от ГЕРБ поясни, че за бяло петно се счита земя, за която не е сключен договор за обработване между собственик и ползвател. Това се прави, за да се защити собственика, който не се интересува от земята си.
Хората придобили собственост върху други сгради и съоръжения на закрити селскостопански организации, вече няма да заплащат наем за ползването на застроените и прилежащи площи, предвиждат още приетите на първо четене промени в Закона за собсвеността на земеделските земи.
Десислава Танева от ГЕРБ поясни, че за бяло петно се счита земя, за която не е сключен договор за обработване между собственик и ползвател. Това се прави, за да се защити собственика, който не се интересува от земята си.
неделя, 2 октомври 2011 г.
Цени зеленчуци за 2 Октомври 2011!
краставици 0,50-0,60; домати оранжерийни 0,80; консервни 0,30, капия 0,60-0,65, карфиол 0,30, зеле 0,15-0,20; корнишон 0,90-1,00; червен лук 0,50;
кромид 0,30-0,40; ряпа 0,60, картофи 0,30-0,40; грозде булгар 0,70, брестовица 0,60-0,80; винен сорт памид 0,50, мерло 0,60-0,65; мавруд 0,70
къдрава маруля 0,35-40; моркови 0,60; дюли 0,80, червено цвекло/чукундур/ 0,50
севрия пипер 0,45; патладжан 0,65-0,70; жълт фасул 1,20-1,30; зелен фасул 1,00; люти чушки шипка 0,80; люти чушки рибка 1,10. Спанак 1,00-1,50; чесън 3,50-5,00; тиквичка 0,45;
севрия пипер 0,45; патладжан 0,65-0,70; жълт фасул 1,20-1,30; зелен фасул 1,00; люти чушки шипка 0,80; люти чушки рибка 1,10. Спанак 1,00-1,50; чесън 3,50-5,00; тиквичка 0,45;
сряда, 7 септември 2011 г.
За и против вносните зеленчуци!
Тази година много от хората в България заложиха на селското стопанство, но произведената продукция не е достатъчна за да задоволи пазара. Конкуренция ни прави вносът от Македония, Турция, Гърция, дори има от Йордания, Австралия, Италия, Испания, ето примерна обява: Високите цени на зеленчуците у нас привличат чуждите търговци,, пазарите в София са заляти с подобна продукция, столичани рядко си похапват вкусна българска продукция. Щом сме в ЕС нямаме право да спираме внос от страна членка, но Македония и Турция не са и въпреки това си внасят безпроблемно.........Конкуренцията подбива цените, това едва ли ще бъде стимул за българския производител.
Абонамент за:
Публикации (Atom)