Учени от института в Садово създадоха нов сорт фъстък, кръстен на името на Орфей. Новият сорт е с дъх на печен бадем, високо устойчив към заболявания и висок добив от единица декар. Сравнява се с най-едрите сортове на планетата.
Новата ядка е нискокалорична, заради по-ниското съдържание на мазнини, но притежава висок процент витамин В и белтъчини, различни аминокиселини и балансирани мазнини, с което фъстъка се нарежда сред културите - афродизиаци. Лесно разпознаваем е с харектерните си кремаво-бели люспи...
Новата ядка е нискокалорична, заради по-ниското съдържание на мазнини, но притежава висок процент витамин В и белтъчини, различни аминокиселини и балансирани мазнини, с което фъстъка се нарежда сред културите - афродизиаци. Лесно разпознаваем е с харектерните си кремаво-бели люспи...