expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 12 януари 2011 г.

Китайци гледат зеленчуци у нас!

Българо-китайско дружество у нас в ямболското село Маломир започва производство на зеленчуци. 230 декара са под аренда за срок от 30 години и други 250 декара са взети под наем.
За място на офисите си дружеството е купило бившата сграда на селската здравна служба. Заместник кметът на община Тунджа уверява, че още тази година се възнамерява намеренията на китайците да се осъществят. А те имат намерение да произвеждат зеленчуци- домати,пипер,...в складова база на площ 800 кв. метра ше развиват гъбопроизводство. Очакват се още това лято в село Маломир да дойдат и китайски специалисти, като техния брой ще се увеличава в следващите години.....
Китайските "нашественици" заляха пазара ни с евтина стока, лесно разпадаща се или почти неизползваема, китайски лекарства, дрехи, обувки,... дори мартениците ни започнаха да правят, а сега и единствената ниша на селския ни поминък - зеленчукопроизводството и то в дългосрочен план. Като искаме пазарна икономика, ето имаме я.....Нашите дребни селскостапански производители, отново ще засяват на сляпо, без договори, без сигурност за реалиция, какво да се прави, надеждата крепи човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар