expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 23 юни 2011 г.

Производители жертва на психозата "ешерихия коли" могат да подават заявления за помощи!

Започва подаването на заявления за получаване на обезщетение за нереализирана продукция в периода май-юни. Срокът е до 11 юли. Ще се изплащат помощи само за непродадени или бракувани зеленчуци, жертва на психозата "ешерихия коли". Общо за ЕС са предвидени 210 милиона лева. Много от производителите заложили на краставици, ако не получат субсидии, няма да могат да започнат следващата година. Кой и как ще определи заслужаващите обезщетение, дали
отново предвиденото от Брюксел за българския производител няма да потъне незнайно къде - производители искат пълна прозрачност.
В момента доматите са с цена 1,30-1,60, а интересът към краставицата започва да се повишава .... Търговците се оплакват, че процентът на продадената продукция значително е намалял в сравнение с останали години. Всеки ден, продавачите на дребно правят бракуване, увяхналата стока практически е непродаваема.



Наближава сезона на дините, дали отново ниската цена няма окончателно да демотивира производителите.....на дини, ще очакваме да видим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар