expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 29 май 2017 г.

Мащабна акция от служители на НАП и РА Пловдив в тържище Плодовитово!

29.05.2017.Тази сутрин от 4:00 часа, планова акция от НАП и РА блокира изхода на лицензирано тържище Плодовитово. В защита на служителите присъстваха и няколко полицаи. Леле - времената на Андрешко се завръщат с нова сила. Нередовни производители зарязаха автомобилите си с продукция и напуснаха терена. На единствения работещ изход, 6-ма представители на закона спираха продавачи и купувачи и проверяваха за редовни документи на производители, касови апарати, за фирмени документи.... Останаха единствено търговците на гръцка стока, една продавачка на магданоз и тиквички.... С написването на няколко акта, блюстителите на реда отчетоха дейност, който изгоря, изгоря.... Проверките на НАП ще са до края на май, после заминават на морето, но РА заплашва да продължи с проверките. Хазната има нужда от приходи, а законите са за това, да се изпълняват. Но, все пак нека инспекторите да се съобразяват, освен закони има и човешки закони, знаем какво е дереджето на бг. производителя, според статистиката регестрираните ЗП са намалели наполовина, Доколкото до борсата в Плодовитово, тя вече е заприличала на гръцко тържище, гръцката стока е многократно повече от тази на бг производителя, големите производители на зеленчуци не идват тук, защото не могат да си пласират продукцията. Големите търговци, които преди години идваха тук за евтина стока, вече ги няма...Останаха дребни "масаджии" от съседните градове. Складовете, които работят по поръчка на собственици на други складове, от други градове на страната, уплашени, също затвориха врати, явно нямат редовни документи.
Кога ще се научим да бъдем като другите бели държави, на никого не му се плащат данъци, разбираемо е, Искат касови апарати, защото тържището е лицензирано, но кой е дал лиценз на обект, който в момента прилича по-скоро на строителна работна площадка, отколкото на тържище. На кого да се оплачем, Таксата от 3 лв за лека кола, не се отчита за 24 часа от влизане, а от 24:00, ако влезеш 5 мин преди 24:00 и излезеш 5 мин след 24:00 ще трябва да се бръкнеш за двойна такса, редно ли е това? Отново недомислици...
Препоръки: всеки да се спасява поединично, отваряйте си очите и ушите, за да не се продъни джоба ви и без това изтънял от дългата студена зима. Успех на всички, тръгнали по трудния път на производител и нелекия на търговец на зеленчук. Амин!
Така, че реално днес борсата не работеше, и цени не мога да ви кажа.....

1 коментар:

  1. Благодарим за точната информация! Знайте че цените които ни казвате са от много голямо значение за търговците от цяла българия!

    ОтговорИзтриване