expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 15 септември 2015 г.

Зелените домати и ябълките пазят мускулатурата!

Вещества в кората на ябълките и зелените домати забавят загубата на мускули, която настъпва с възрастта. Експертите предполагат, че тя може да бъде избегната. Изследвания показали, че урсоловата киселина в кората на ябълката и томатидин – вещества, съдържащо се в зелените домати, могат да попречат на мускулната атрофия.
Загубата на мускулна маса често е заради липса на правилните хранителни вещества и липса на активност, пише Science World Report. Затова учените провели ново изследване, в което се фокусирали върху тези нови съединения. Те проверили въздействието им върху по-възрастни мишки с появила се физическа слабост и мускулна атрофия. В храната на едната група гризачи била добавена 0.27% урсолова киселина, а на другата група - 0.05% томатидин. Животните се хранели така в рамките на два месеца.
Според експертите двете съединения увеличили мускулната маса с 10%. Освен това качеството на мускулите на мишките значително се подобрила за периода на изследването.
По-важното е категоричният извод на учени от университета в Копенхаген установили, че поради липса на активност много бързо се губи мускулна маса. За да се възстановят, трябва много повече време.
bolenzdrav.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар