expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 17 август 2015 г.

17.08.2015 слаба търговия...

Може би отпускарския месец си казва думата, но търговията е повече от слаба. Всичко върви мудно и трудно. И все пак ето цените на някои от зеленчуците:
Краставица права 1,80- 2,00; корнишон салатен от 0,60-0,70; розов домат дребен 0,50; едър розов 0,70-0,80; корнишон консервен 1,10; червен домат оранжериен 0,60; полски лежащ домат 0,50; консервен домат 0,45; патладжан 0,40; червена капия 1,20-1,30; тиквички 0,45-0,50; зеле 0,20-0,25; бг праскова 0,70-0,80; круши 1,50; сини сливи 0,50; пресен картоф 0,40; червен лук 0,80-0,90;

петък, 14 август 2015 г.

Петъчен пазарен ден!

14.08.2015: Вижте цените за днешния ден:
Права краставица 2,30; корнишон салатен 0,60; корнишон консервен 1,20-1,30; червен домат 0,45-0,50; розов домат 0,80-0,90; зеле 0,20; ТП-0,80-0,90; Червена капия 1,20-1,30; зелена капия 0,80; чорбаджийски пипер 1,00; севрия 0,90; рибка 1,30; пъпеш 0,80-1,20; бг праскова 0,80-1,20; черен патладжан 0,50; бял патладжан 0,60; дини 0,30; тиквичка 0,50; 

понеделник, 10 август 2015 г.

10.08.2015

Права краставица 1,50; червен домат 0,45; кърски домат 0,25-0,50; розов домат 0,90, люто 1,00-1,20; ТП 0,90; патладжан 0,40; тиквичка 0,35; зелен фасул 1,50;  червена капия 1,40; зелена 0,90-1,00; черно грозде 1,40; дини 0,30; нектарини 1,30-1,40; сини сливи 0,60; имаше запитване за зрял, стар, бял фасул има при търговците на едро за вносна стока 2,10/кг в чували.

неделя, 9 август 2015 г.

Как да съхраним пресни зеленчуци и плодове за през зимата!

Искам да споделя с вас една тайна рецепта, как да съхраним свежи плодове и зеленчуци за през зимата.
Стратегически метод, без оцветители, без консерванти без подсладители, без .....нищо..
можете да консервирате всичко краставички, домати, праскови, ябълки, сливи. Аз ще ви покажа с краставички. Важно е качеството, да са пресни и здрави. Най-добре собствено производство.
Измиваме много добре краставичките, слагаме ги на покривка да изсъхнат добре.  Поставяме  ги в стъклен буркан но не догоре. Сега е време да се снабдите със свещ-парафинова или обикновена църковна. Слагаме свещта и запалваме, трябва да погори 8-10 минути. Трябва така да я сложим, че след като запечатаме с капачка да продължи да гори 30 секунди, идеята тук е да изгори кислорода. Свещта сама ще загасне, когато свърши кислорода.


Желая ви приятен апетит и успех!