expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 22 септември 2015 г.

22.09.2015

Борсата се пръска по шевовете от произведена продукция, тук през пазарните дни - неделя, вторник и четвъртък има производители от цяла България....
Вижте някои от цените днес:
Права краставица 0,80-1,00; салатен корнишон от 0,50 до 0,70; корнишон консерва 1,20; оранжериен червен домат 1,00; полски 0,70-0,80; консервен 0,40-0,50; карфиол 1,80; червена капия 0,90; зелена капия 0,80; зеле 0,30;пресен картоф 0,45; патладжан 0,40-0,50; камби 1,00-1,20;  люто 1,20-1,40

неделя, 20 септември 2015 г.

Неделя-пазарен ден-20.09.2015

Борсата днес бе залята със стока, от всичко по-много.
Краставица права 1,00; корнишон салатен 0,70; корнишон консерва 1,20; домат червен 0,80; кърски 0,40-0,50; патладжан 0,50; чорбаджийски 1,20; капия червена 0,90; грозде 0,80-1,00; тиквичка 0,30; камби 1,20, зеле 0,50
В предвид предстоящия дъждовен период, цените може и да се променят ......

вторник, 15 септември 2015 г.

16.09.2015 цени на зеленчуци!

Цените за днес 16-Септември - сряда:
Права краставица 1,00; салатен корнишон 0,70-0,80; корнишон консерва 1,20; червен домат 0,60-1,00; полски 0,80; консервен домат 0,50; зеле 0,50-0,60; тиквичка 0,40-0,50; люто 1,20; чорбаджийски пипер 1,20-1,30; капия червена 1,20; капия зелена 0,80; праскови бг 1,20; ябълки бг 0,60-0,70; грозде 1,00; патладжан черен 0,55-0,60; патладжан бял 0,70-0,80; зелен фасул 1,00; камби 1,20-1,30; 

Зелените домати и ябълките пазят мускулатурата!

Вещества в кората на ябълките и зелените домати забавят загубата на мускули, която настъпва с възрастта. Експертите предполагат, че тя може да бъде избегната. Изследвания показали, че урсоловата киселина в кората на ябълката и томатидин – вещества, съдържащо се в зелените домати, могат да попречат на мускулната атрофия.
Загубата на мускулна маса често е заради липса на правилните хранителни вещества и липса на активност, пише Science World Report. Затова учените провели ново изследване, в което се фокусирали върху тези нови съединения. Те проверили въздействието им върху по-възрастни мишки с появила се физическа слабост и мускулна атрофия. В храната на едната група гризачи била добавена 0.27% урсолова киселина, а на другата група - 0.05% томатидин. Животните се хранели така в рамките на два месеца.
Според експертите двете съединения увеличили мускулната маса с 10%. Освен това качеството на мускулите на мишките значително се подобрила за периода на изследването.
По-важното е категоричният извод на учени от университета в Копенхаген установили, че поради липса на активност много бързо се губи мускулна маса. За да се възстановят, трябва много повече време.
bolenzdrav.com