expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 7 януари 2012 г.

За боновите книжки!

Очаквате ли все още нещо от масовата приватизация?
Всички приватизационни фондове в момента са преименувани и преобразувани в холдинги. Подробен списък и как са преименувани и контакти с тях може да намерите на сайта на Комисията за финансов надзор www. fsc.bg
Боновите книжки все още удостоверяват, че сте участвали в масовата приватизация. Самото удостоверяване, че притежавате такива книжа се извършва чрез т. нар. депозитарна разписка. Неиздаването на депозитарна разписка не означава, че инвеститорът не притежава книжата. При необходимост или по желание всеки може да се обърне към инвестиционен посредник и да поиска такава разписка. Депозитарните разписки се издават от Централния депозитар. Ако сте забравили къде имате акции, или загубили боновата книжка, или искате да продавате акции, това става само чрез инвестиционен посредник. Той проверява какво има срещу вашето ЕГН в Централен депозитар, дава ви справки или търгува с акциите ви на фондовата борса. Посредникът извършва тези услуги срещу заплащане.
Списък на инвестиционните посредници ще намерите в раздела на Регистри и справки на сайта на Комисията за финансов надзор или в интернет сайта www.infostock.bg в раздела "Справочник".

Няма коментари:

Публикуване на коментар